✔️ De beste keuze voor u   ✔️ Altijd een winkel bij u in de buurt  ✔️ Gebruiksklaar afgeleverd

Over ons

-1967-

De geschiedenis van Electronic Service Kreutz gaat terug naar 1967. De grammofoonplaat maakte plaats voor de radio en in de jaren ’60 kwam langzaam de televisie op. Techneut Jo Kreutz voerde destijds al reparaties uit aan diverse elektronische apparaten voor bekenden. In 1967 opent hij samen met zijn vrouw Ria Kreutz-Quaedvlieg een klein winkeltje aan de Schaesbergerweg in Heerlen. Het winkeltje, Electronic Service Kreutz, richtte zich op de verkoop en service van verschillende elektrische apparaten. Service was destijds al een belangrijk component van Electronic Service Kreutz. Dat is op zich ook niet vreemd, daar dit in die tijd gewoon wenselijk was en dus als normaal beschouwd werd. Mensen waren immers nog niet bekend met deze technologieën, waardoor automatisch behoefte was aan techneuten zoals Jo Kreutz. Daar waar Jo Kreutz zich vooral bezig hield met technische zaken, nam Ria Kreutz vooral de ondersteunende zaken en de winkel op haar, zoals bijvoorbeeld de administratie, verkoop en organisatie.

 

-1970 TOT 1978-

Rond de jaren ’70 kochten Jo- en Ria Kreutz een woonhuis aan de Baanstraat in Landgraaf. Het kleine winkeltje, wat voorheen was gevestigd aan de Schaesbergerweg in Heerlen, verhuisde daarbij mee naar de garage. Naast het winkeltje was er tevens een werkplaats aanwezig.

In de jaren ‘70 maakte steeds meer mensen gebruik van diverse elektronische apparaten. De mensen raakten steeds bekender met deze technologieën en langzaam kwamen er ook winkels op die scherpe verkoopprijzen hanteerde voor elektronische apparaten. Jo- en Ria Kreutz hebben destijds bewust vastgehouden aan het service-component. Men wilde niet concurreren met winkels die de elektrische apparaten voor scherpe verkoopprijzen verkochten. Men wilde zich juist onderscheiden door een hoge service-graad, waarmee de klant centraal stond!

 

-1978 TOT 1988-

Het kleine bedrijfje groeide en in 1978 verhuisde het bedrijf naar het huidige winkelpand aan het Kerkplein te Landgraaf. In die tijd had het bedrijf tevens haar eerste vaste kracht in dienst. Deze vaste kracht is vandaag de dag echter nier meer werkzaam bij het bedrijf, hiervoor is Ernest Slakhorst in de plaats gekomen. Daarnaast werden zij af en toe bijgestaan door een stagiaire.

In de loop der jaren bleef men zich onderscheiden door zich te blijven richten op de betere merken en de uitstekende service. Er waren uiteraard meerdere lokale winkels die elektronische apparaten (goedkoper) verkochten, maar die door de opkomst van grote discounters niet meer bestaan. Electronic Service Kreutz wilde nooit met hen concurreren. Men koos voor continuïteit en zekerheid door zich te richten op haar klanten. Men durfde duurder te zijn dan de andere lokale winkels, daar zij er altijd voor de klant waren (en nu nog steeds zijn). Door de hoge service-graad onderscheidde het bedrijf zich van andere aanbieders.

 

In 1984 bleek het dan ook noodzakelijk de werkplaats behoorlijk groter te verbouwen

 

Behalve televisie en radio zijn er uiteraard in afgelopen decennia nog meer technologische ontwikkelingen geweest. Electronic Service Kreutz heeft dan ook geprobeerd altijd flexibel met de markt mee te bewegen. In deze tijd verkocht men alles wat branche gerelateerd was. Men heeft bijvoorbeeld wasmachines verkocht, camera-systemen voor bedrijven geïnstalleerd, videobanden verhuurd en zelfs een geluidssysteem verzorgd voor een kerk en het (oude) Roda J.C. stadion. Techneut Jo Kreutz heeft zelfs hiervoor een keer zelf een versterker in elkaar gezet!

In de jaren ’80 is het bedrijf zich tevens gaan specialiseren in mediameubilair.

 

-1989 TOT 2007-

In het jaar 1989 heeft er wederom een verbouwing aan het pand plaats gevonden, waarbij het pand vooral groter is gemaakt. Magazijn en winkel kregen meer ruimte, de videotheek heeft plaats moeten maken voor kantoor- en winkelruimte. 

In deze tijd verkocht men nog (steeds) diverse elektronische apparaten, maar dat is te zijner tijd langzaam afgebouwd tot het huidige assortiment (beeld en geluid). Wel biedt men nog steeds audio-videomeubilair aan.

In deze periode blijft het bedrijf zich richten op de betere merken en de hoge service-graad. Men blijft zich hierdoor onderscheiden t.o.v. andere lokale winkels, waardoor de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd blijft. In de loop der jaren is het bedrijf zich steeds meer gaan specialiseren in beeld en geluid. 

In 1991 is, naast Jo Kreutz, Ria Kreutz , ook dochter en zoon Sandra en Maurice Kreutz en Ernest Wils in de organisatie gekomen.

 

-2008-

Jo- en Ria Kreutz bereikten in 2008 een pensioen gerechtigde leeftijd en treden daarbij uit de organisatie. De leiding van het bedrijf wordt vanaf dat moment in handen gelegd van zoon Maurice Kreutz en dochter Sandra Kreutz . Zij worden daarbij ondersteund door de techneut Ernest Wils.

 

-2012 TOT 2015- 

In 2012 is wederom het winkelpand drastisch veranderd. Men heeft in dat jaar het verkoopvloeroppervlak vergroot door de werkplek te verkleinen. Grootste verandering is echter de inrichting van de winkel. Men heeft muren verwijderd (waardoor de winkel openlijker is), stellingen hebben plaats gemaakt voor presentaties en men heeft de inrichting verder gemoderniseerd (strakker, andere kleuren etc.).

 

De organisatie wil specialist zijn in beeld en geluid. Aanvullend is men ook verder in mediameubilair. Nog steeds wilt men zich onderscheiden door de beste merken te verkopen en daarbij een uitstekende service te bieden. Men streeft naar klantbinding.

Door de ontwikkelingen op het gebied van IT (bijvoorbeeld het streamen van beeld en geluid) is men in 2012 ook IT-gerelateerde producten gaan verkopen. Het assortiment blijft echter beperkt tot IT-producten die nauw verwant zijn met beeld en geluid (bijvoorbeeld: tablets en dockings en video-streaming).

Door de ontwikkelingen op het gebied van IT is men zich tevens bewust geworden van andere (digitale) kanalen zoals het internet en social-media. Naast de website, die wordt onderhouden door Ernest Slakhorst, is men sinds 2013 ook actief zijn op social media. 

 

-2015 TOT HEDEN- 

Per 2015 hebben wij ons aangesloten bij Euronics en na een grote verbouwing is ons assortiment uitgebreid met witgoedproducten. Ook voor deze productgroep is de ondersteuning van belang. We repareren alle merken aan huis. Duidelijke vaste afspraken vooraf, zorgen voor een prettige afwerking. In 2019 is Euronics opgegaan in Electro World. Deze naam prijkt sindsdien dan ook op onze gevel.

 

 

Electronic Service Kreutz B.V.
Kerkplein 39
6372EZ Landgraaf
Tel.: 045 5313815

Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 - 18.00 uur
Zaterdag: 10.00 - 17.00 uur
Zondag en maandag: gesloten

­